Het komende jaar gaan we een broodfonds oprichten. Bij een broodfonds zorgt een groep zelfstandigen voor elkaar in tijden van ziekte. In het kort: Broodfondsen zijn gebaseerd op vertrouwen. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening.

Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen in zijn broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Vrijwel alle zieke ondernemers zijn binnen twee jaar weer aan het werk, daarom duren deze schenkingen maximaal twee jaar. Er is ook een eigen risico: de eerste maand na ziekmelding is voor eigen rekening.  (bron: broodfonds.nl)

We gaan ons eigen broodfonds opzetten met hulp van de broodfondsmakers van broodfonds.nl. Op de website wordt helder uitgelegd wat een broodfonds doet en hoe het werkt.

UPDATE 31 MAART: We hebben momenteel genoeg aanmeldingen om van start te gaan met ‘Broodfonds Beter’. Mocht je interesse hebben dan kun je op een later moment aanhaken, waarschijnlijk per 1 januari 2016. Meld je dan aan via een van de huidige leden, zodat hij/zij jou kan voordragen.

 

(Foto: Dave Morris)

Delen!Tweet about this on TwitterShare on Facebook